27-12-05

Nys rijdt lek, komt terug, valt aan en wint

Het publiek heeft vandaag opnieuw een schitterend spektakel gezien op het BLOSO-domein van Hofstade. Eventjes leek het er zelfs op dat de wedstrijd ging worden beslist in een spurt. Maar Sven Nys kon toch nog in de laatste ronde wegrijden en de bloemen mee naar huis nemen. Vervecken werd tweede en De Kneght derde.

 

Valpartijen

 

De Kneght nam de beste start op het zanderige parcours. Na enkele bochten viel Sven Vanthourenhout en Klaas Vantornout, maar zonder erg. Even later kwam ook Van Yzendoorn ten val. Vooraan ging De Kneght met Wellens in zijn wiel. Op het einde van de eerste ronde nam Enrico Franzoi het commando over. Ook Petr Dlask wou aan de leiding fietsen en verspeede een eerste cartouche. Bart Wellens moest een gaatje laten vallen en volgde op tien seconden. Bart wisselde van fiets, want zijn tubes stonden te hard. Bart Aernouts kon terug aansluiten bij de kopgroep, maar Wellens bleef achter. De Kneght deelde ondertussen een eerste prik uit. En zo ontstond er een kopgroep van vijf man: Dlask, Nys, De Kneght, Vervecken en Groenendaal.

 

Lekke band voor Nys

 

Op zeven ronden van het einde kwam ook John Gadret terug aansluiten met de kopgroep, waar Richard Groenendaal ten val kwam. Zo bleven er maar vier leiders meer over, want ook Gadret moest de rol lossen. De eerste aanval van Sven Nys leek ook de goede, maar enkele meters later had hij af te rekenen met een lekke band. De Rabobankrenner moest te voet verder en kwam in de materiaalpost aan met een achterstand van dertig seconden. De wereldkampioen kreeg blijkbaar een adrenalinestoot want in een mum van tijd kon hij terug aansluiten bij de leiders.

 

Nys is de sterkste

 

Nys nam onmiddellijk de koppositie over en reed een zandheuvel naar boven. De rest stond te voet, maar de Baalenaar zat even later in een verkeer spoor en verloor hierdoor alle snelheid. We kregen terug vijf leiders: Nys, Dlask, Aernouts, Vervecken, De Kneght en Groenendaal. Op dezelfde zandheuvel als de vorige ronde kon Sven Nys opnieuw een kleine voorsprong nemen. De achtervolgers leken te plooien, alleen Erwin Vervecken wou zich niet neerleggen bij deze uitslag. Uiteindelijk strandde Vervecken op tien seconden en Nys won nog eens. Het was ondertussen al vijf crossen geleden dat de wereldkampioen nog eens op het hoogste schavotje mocht staan. Gerben De Kneght werd nog derde.11:29 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.