27-12-05

Boden, Gavenda, Pauwels en Van Den Brand zijn de winnaars in Hofstade

Stef Boden kon bij de nieuwelingen gemakkelijk winnen en ook bij de junioren was de spanning ver te zoeken. Boy Van Poppel reed twee ronden op kop in het gezelschap van Robert Gavenda, maar dan vond de Tsjech dat het genoeg was geweest en kon solo naar de overwinning rijden. Bij de beloften leek Jan Soetens op de overwinning af te stevenen maar op een halve ronde van het einde had hij af te rekenen met een lekke band. Kevin Pauwels profiteerde hiervan en won. Bij de vrouwen kon niemand het tempo volgen van Daphny Van Den Brand. Ook zij won eerder gemakkelijk na een ‘one-woman-show’.

 

Stef Boden beste nieuweling

 

Al van bij de start was duidelijk dat de bloemen vandaag voor Stef Boden zouden zijn. Hij sloeg onmiddellijk een kloofje op zijn concurrenten en won voor Gerry Druyts en Stijn Van Driessche.

 

 

Gavenda wint na groots machtsvertoon

 

Bij de junioren nam de Nederlandse kampioen Boy Van Poppel de beste start. Maar voor het einde van de eerste ronde had Robert Gavenda al aansluiting gekregen. Gavenda, de Europese kampioen, koos even later het hazenpad en liet Van Poppel achter zich. Achter de Nederlander viel onze langenoot Vanendert en kwam terecht in de achterste gelederen. De Tsjech Gavenda won uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong op Boy Van Poppel en Dave De Cleyn.

 

Pauwels bij de beloften dankzij pech van Soetens

 

Al vroeg in de wedstrijd kwam Kevin Pauwels ten val en even later moest hij weer voet aan de grond zetten toen de Zwitser Taramarcaz in de weg reed. Ondertussen had Jan Soetens al een gaatje geslagen, maar op een halve ronde van het einde sloeg het noodlot toe. Lekke band voor Jan Soetens, waardoor de jongeman te voet verder moest. Pauwels ging hem als eerste voorbij en won dus in Hofstade. Sebastiaan Langeveld werd tweede en Thijs Van Amerongen derde. Jan Soetens reed uiteindelijk als vijfde over de streep.

 

Van Den Brand zonder tegenstand

 

Bij de vrouwen is het wedstrijdverhaal zeer kort. Al van bij de start is duidelijk dat Daphny Van Den Brand de beste is. Ze overklast iedereen en wint voor Hanka Kupfernagel. Maryline Salvetat vervolledigde het podium.


11:28 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.