26-12-05

Nys: “Mijn turbo schoot in gang.”

Sven Nys was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden. “Dit is ongetwijfeld één van mijn mooiste zeges. Ik had vooraf gezegd dat ik een risico nam door te starten met deze bandenspanning. Na mijn lekke band was ik echt kwaad en mijn turbo schoot in gang. Ik reed van renner naar renner en kon onmiddellijk demarreren. Dit getuigt van veel conditie verkeer. Nys is nog altijd goed in het ‘koppeke’, maar het WK blijft de grootste doelstelling,” besluit de wereldkampioen.

 

Erwin Vervecken reed alweer een dijk van een cross en eindigde op een tweede plaats. “Na de lekke band van Sven probeerden we het tempo wat op te voeren, maar Nys kon toch nog gemakkelijk terugkeren. Na zijn eerste aanval reed hij zich vast in het zand en kon ik terugkomen, maar tegen zijn tweede aanval was niets te beginnen.”

 

De winnaar van Diegem, Gerben De Kneght, kon lang gelijke tred houden met Nys, maar moest uiteindelijk toch de rol lossen. De Nederlander reed als derde over de meet. “Ik ben tevreden. Ik reed goed in het zand, maar kwam toch ten val. Toen Nys een lekke band had reedden Vervecken en Dlask niet door. Maar Sven was vandaag de beste,” aldus De Kneght.

 

Bart Aernouts reed zich vandaag in de kijker, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats. “Ik weet niet of ik nu al mijn WK-selectie heb verdient. Ik ben best tevreden over mijn wedstrijd. Op de goede momenten was ik mee en reed mooi door het zand. Ik kon ook zelf gaten toe rijden, maar in het begin kreeg ik toch nog af te rekenen met een lekke band. Ik kwam terug in een groepje met De Kneght en dit bleek ook de kopgroep te zijn. De laatste ronde reed ik wel wat op reserve, want ik voelde de krampen opkomen.”

 

 

Bart Wellens kwam nooit in het wedstrijdverhaal voor en werd tiende. “Ik heb niet afgezien, want mijn rug blokkeerde en hierdoor kreeg ik pijn aan mijn been. Ik hoop dat ik bijna verlost ben van al die ellende. Vandaag had ik meer last van mijn blessure dan gisteren. Ik probeerde te redden wat te redden viel,” besluit de Fidearenner.

 

Peter Van Den Abeelde was zeer tevreden na de WB-cross. “Dit is pure promotie voor de veldritsport. Schitterend wedstrijdverloop en de toeschouwers waren zeer sportief.”


22:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

simply the best verdiende en prachtige overwinning

Gepost door: willly | 26-12-05

logisch hij blijft de best hé

Gepost door: tom | 27-12-05

tube8
juuueuye3 3 hh3hdh3ed h3hwwedh3hd3 3hed3edh3w

Gepost door: hetraifaer | 13-07-10

De commentaren zijn gesloten.